Contactloos verblijf!

Omgeving

B&B De Binderij ligt in het middelpunt van Nederland dus de ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen en voor het maken van diverse uitstapjes dichtbij of iets verder weg.

Wellness & Beauty

Op loopafstand (6 min.) vind je Sauna & Beauty de Veluwe, waar je terecht kunt voor een ontspannen Saunabezoek, Massage of Gezichtsbehandeling. Afsluiten met een heerlijk hapje eten maakt de dag compleet.

Omgeving

B&B De Binderij ligt in het middelpunt van Nederland dus de ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen en voor het maken van diverse uitstapjes dichtbij of iets verder weg.

Wellness & Beauty

Op loopafstand (6 min.) vind je Sauna & Beauty de Veluwe, waar je terecht kunt voor een ontspannen Saunabezoek, Massage of Gezichtsbehandeling. Afsluiten met een heerlijk hapje eten maakt de dag compleet.

Natuur

Eeuwenoude heidevelden, bomen links en rechts waar je ook rijdt, en gezellige dorpjes en restaurantjes zorgen ervoor dat de Veluwe één van de populairste fietsregio’s van ons land is. Met in de Gelderse Vallei, één van die jaloersmakende Gelderse Streken, ook nog eens één van de weinige laatste actieve stuifzandgebieden van Europa. Elke fietstocht zou daarom moeten starten vanuit Lunteren.

In de driehoek Lunteren – Wekerom – Ede ligt een prachtig zand-, heide- en bosgebied met een zeldzame flora en fauna.

Er zijn veel sporen uit het verleden te ontdekken: de Stuwwal uit de laatste IJstijd, het grootste Celtic Field van Nederland, de Germaanse put uit de IJzertijd, de middeleeuwse Engen, één van de weinige nog actieve Stuifzandgebieden in Europa, de langste nog zichtbare Wildwal van Nederland de Hessenweg. Het Luntersche Buurtbosch, de Zandgroeves en Grindgaten uit de meer recente geschiedenis.

Al deze zichtbare elementen “vertellen” hoe het landschap rondom de Goudsberg, het middelpunt van Nederland, is ontstaan.

Er is in deze Veluwse streek zoveel te genieten, dat je bijna niet weet waar je moet beginnen.

Er zijn wandelroutes, klompenpaden en fietsroutes in overvloed en vaak kom je in de bossen wel een hert of wildzwijn tegen. Voor de natuurliefhebber bestaat de mogelijkheid met een gids het bos te verkennen*. Ook een rondrit per huifkar is een geliefd uitje*.

*) vooraf informeren is gewenst.

Het Pinetum De Dennenhorst is een waar natuurmuseum. Gelegen aan de rand van het Luntersche Buurtbosch ligt deze beschermde naaldboomtuin met ca. 500  verschillende naaldbomen.

Midden in het Buurtbosch staat de Koepel, een prachtige uitkijktoren met een imposant uitzicht vanaf de omloop. Bij helder weer is de Utrechtse Heuvelrug,  Amersfoort en zelfs de Dom van Utrecht goed te zien.

Het National Park de Hoge Veluwe ligt op 19 km afstand, een prachtig natuurgebied waar je eindeloos kan wandelen of fietsen (witte fietsen te huur op het park).

Sport

Lunteren heeft een bosbad welke is geopend van 29 april t/m 30 augustus. Bij slecht weer kunt u terecht in het overdekte zwembad te Ede of Veenendaal.

Binnen een straal van 20 km. zijn meerdere 18- en 27 holes Golfbanen te vinden – een sportieve uitdaging voor elke beginnende en ervaren golfer.

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten bestaat de mogelijkheid te schaatsen op één van de Schaatsbanen in de regio.Voor de enthousiaste Mountainbiker zijn de paden in- en om de zandafgraving een waar Eldorado. 

Cultuur

Ontdek in Lunteren de tegelroute, een mooie wandelroute door het dorp gemaakt door plaatselijk kunstenaars.

Wandel of fiets door het gebied rond de Goudsberg en zoek de ‘natuurschatten’ en de ‘kijkers’ die er dichtbij staan. Deze ‘kijkers’ geven je informatie in tekst en beeld over de plek waar je staat. Een visuele reis door de tijd dus rondom het Middelpunt van Nederland.

In het Park De Hoge Veluwe staat het bekende Kröller Muller Museum met zijn, op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. In één van de grootste beeldentuinen van Europa staan ruim 160 sculpturen opgesteld van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

In het Museum Lunteren, gelegen op slechts 3 min. lopen van B&B De Binderij kun je, naast een regelmatig wisselende expositie, de permanente tentoonstelling over de Goudsberg bezichtigen. Daar is het gehele souterrain voor ingericht. Rondom een kampvuur worden regelmatig interessante verhalen verteld. Om het kampvuur heen, tussen de bomen van een denkbeeldig bos, is van elk thema een expositieonderdeel te vinden. Op basis van objecten, foto’s en interactieve onderdelen krijgt de bezoeker een schat aan informatie over de rijke geschiedenis van Lunteren en omgeving. Er is zelfs een levensecht Mammoetjong te bewonderen, die reusachtige dieren waren één van de eerste bewoners van de Veluwe in de IJstijd.

Uitkijktoren De Koepel is tegenwoordig officieel een dependance van Museum Lunteren. In de permanente tentoonstelling ‘Hoog van de toren’, op de bovenste verdieping van uitkijktoren De Koepel, gelegen op de 33 meter hoge Galgenberg, is er altijd wel iemand die je over het gebied en zijn geschiedenis kan vertellen. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur.

Onder de naam “Kunst langs de lijn” staan op 15 plaatsen in het dorp en buitengebied levensgrote schilderijen opgesteld. Alle schilderijen zijn het werk van lokale schilders.

Dat Lunteren een echt kunstenaarsdorp is bewijst de Atelierroute. Tijdens dit jaarlijkse evenement openen lokale kunstenaars hun deuren voor het publiek en toont men, onder het genot van een hapje en drankje, vol enthousiasme zijn of haar kunstwerken. (www.kunstlijnlunteren.nl)

Handige Linkjes

 Warm ontvangen door Jeannette in een heel gezellig en artistiek verbouwde oude kolenschuur. Zó wordt slapen onder de balken wel héél romantisch…! 

 Al heel wat B&B’s gezien in Nederland maar ik moet zeggen dat jullie plekje er wel uitspringt hoor! Eén nachtje is gewoon te kort – wil eigenlijk niet weg! 

 Wat een superleuk ingerichte B&B, we hebben heel erg genoten van het verblijf met in de ochtend de verrassing van een uitgebreid ontbijt. Echt genieten! 

 Wat een warme en knusse plek als vertrekpunt voor fietsen, wandelen en nog veel meer. Na terugkomst van onze fietstocht vonden we hier een heerlijk plekje om te genieten van koffie en een wijntje. 

 ’s Morgens bij het wakker worden – wat een rust, fluitende vogeltjes en ergens een kerkklok… 

 Wat een heerlijk ontbijt had Jeannette voor ons klaar gemaakt! Kortom, de gastvrijheid, het geweldige plekje, de inrichting en het comfort van de B&B maakt een weekendje weg tot een TOP weekend! 

 Het ontbreekt de gasten aan niets in B&B De Binderij. Een leuke locatie vlakbij de bezienswaardigheden en een centrum wat aan te lopen is. 

 Wat een enorm goed verzorgd ontbijt! Een heerlijke dag/nacht gehad in een super mooie locatie! 

 B&B De Binderij, wat een heerlijk plekje en wat een genot om hier te zijn. Een weldaad van rust, luxe en vriendelijkheid! 

 Het “huisje” was één en al luxe en gezelligheid! Wat houden wij (mijn zus en ik) hier toch van – overcompleet en zo verzorgd! Complimenten voor alles! 

 Jeannette, jij hebt ons vreselijk verwend met het heerlijke ontbijt. Teveel – maar o zo lekker! 

 Lunteren op z’n Bourgondisch…!! 

 Heerlijk op je blote voetjes over de verwarmde vloer..! 

 Of je een gekookt eitje, gebakken eitje of een omeletje wil én hoe laat je het uitgebreide ontbijt de volgende morgen bezorgd wil hebben… Daarna lekker op je huurfiets (regelt Jeannette) Lunteren verkennen! 

Reserveer direct.

De tarieven van B&B De Binderij zijn:

€ 125,00* per nacht voor 2 personen.

€ 110,00* per nacht voor 1 persoon*

De prijs is afhankelijk van het seizoen en inclusief ontbijt en toeristenbelasting.

Bij een verblijf van drie nachten of meer geldt een korting van 5% op de kamerprijs.

Bij een langdurig verblijf maken wij graag op maat (prijs)afspraken met u. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

nl_NLDutch